onsdag 25. februar 2009

La vrakpant bli arbeidsplasser, spar miljøet!

Nå er vi inne i en tid med voksende arbeidsledighet, og ett skrikende behov for nye arbeidsplasser.Når ordet vrakpant nevnes tenker de fleste på pant på gamle biler.

De som har fulgt med litt i lokalpressen rundt om i vårt ganske land har sikkert fått med seg private og (inter) kommunale tiltak der en har samlet brukt landbruksutstyr, og andre tiltak for gjenbruk av ulike maskiner, skiutstyr osv osv

Spesielt i disse store aksjonene for å samle landbruksutstyr har mye gått til skrot og metallgjenvinning. Om de (inter)kommunale gjenvinningsstasjonene kunne få etablert en form for private gjenbruks og delelager, kunne dette ha skapt mange arbeidsplasser. Det å ha en stasjon der en kan skaffe reservedeler (gjerne med ett landsomfattende nettverksamarbeid) ville redusere kostnader, gi økt fokus på gjenbruk og øke tilgang på deler når f.eks bonden er igang med siloslått. Om noen ville kjøpe brukte langrennski, sofa, kjøkkenstol kunne det finnes en mulighet til det lokalt.

Det er idag blitt ett overflodsamfunn, men mye som kastes i vårt samfunn kunne blitt til nye arbeidsplasser, og spart miljøet for mye.

Regjeringen burde gått gjennom de forskrifter , som gjelder på området, tilrettelagt for at de velykkede gjenbruksordningene som finnes her til lands også kunne tatt ett steg videre og gitt flere sårt tiltrengte arbeidsplasser. Her kunne noen krisemillioner ha skapt ny virksomhet i miljøets tjeneste

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar